путін надав російське громадянство Едварду Сноудену
путін надав російське громадянство Едварду Сноудену

путін надав російське громадянство Едварду Сноудену

КИЇВ. 26 вересня. УНН. президент володимир путін надав російське громадянство колишньому співробітнику служби безпеки США Едварду Сноудену відповідно до указу, підписаного у понеділок, передає УНН.

Деталі

Сноуден — один із 75 іноземних громадян, яким відповідно до указу надано російське громадянство. Постанова опублікована на офіційному сайті уряду рф.

Сноуден, колишній підрядник Агентства національної безпеки США, живе в росії з 2013 року, щоб уникнути судового переслідування в США після витоку секретних документів із докладним описом програм урядового стеження.

Йому надали посвідку на проживання у 2020 році, і тоді він заявив, що планує подати заяву на отримання російського громадянства, не відмовляючись від громадянства США.

Адвокат Сноудена повідомив росЗМІ, що дружина Сноудена Ліндсі Міллс, американка, яка живе з ним у росії, також подаватиме заяву на отримання російського паспорта.

У грудні 2020 року у пари народилася дитина.

Сноуден, який поводився стримано в росії і час від часу критикував політику російського уряду в соціальних мережах, у 2019 році заявив, що готовий повернутися до США, якщо йому гарантують справедливий судовий розгляд.

Наразі він не прокоментував отримання російського громадянства.

Источник материала
Поделиться сюжетом