Деякі зміни зі шкірою можуть вказувати на небезпечні захворювання
Деякі зміни зі шкірою можуть вказувати на небезпечні захворювання

Деякі зміни зі шкірою можуть вказувати на небезпечні захворювання

Пігментні плями, темні плями в області пахв, ксантоми – поява цих та інших проблем зі шкірою може говорити про ті чи інші захворювання, розповів лікар Томі Мітчел.

Зокрема, повідомив медик, шкірним симптомом раку молочної залози може стати висип, що виник на грудях. Якщо вона супроводжується свербінням, болем, почервонінням, то треба занепокоїтися та записатися на прийом до лікаря.

«Іншою ознакою раку молочної залози може стати зміна шкіри на грудях, через яку вона набуває вигляду апельсинової кірки», – додав фахівець.

Доктор Мітчел також порадив не залишати без уваги кількість пігментних плям на шкірі, що збільшилася. У деяких випадках це говорить про розвиток пухлини (освіта може виділяти в кров речовини, що сприяють пігментації).

Якщо в зоні пахвових западин з’являються темні, бархатисті на дотик плями, можна запідозрити виникнення такого небезпечного захворювання, як цукровий діабет.

«Плями з’являються у пахвах, складках шкіри, паху – вам необхідна консультація ендокринолога», – сказав медик.

Ще одна зміна зі шкірою – поява фіолетових плям. За словами доктора Мітчела, таким чином організм може «попереджати» про нестачу кисню, проблеми в роботі серця або легень.

Коли на шкірі починають утворюватися і множитись ксантоми або ксантелазми, це може означати, що організм страждає від підвищеного рівня холестерину в крові, або що в ньому розвивається діабет. Дані шкірні утворення є чимось на кшталт жирових “вузликів” – “з’являються такі відкладення надлишкового холестерину навколо очей, на тильній стороні рук, на долонях, сідницях, ліктях або колінах”.

Крім цього приводом для обстеження на можливе захворювання є стійкий або незвичайний для людини занадто сильний свербіж шкіри. З такою зміною пов’язаний ряд патологій: серед них хвороби печінки, діабет, виразка шлунка, імунні порушення.

Источник материала
Поделиться сюжетом