«Эхо Москвы» відновить роботу в новому форматі
«Эхо Москвы» відновить роботу в новому форматі

«Эхо Москвы» відновить роботу в новому форматі

Це має бути застосунок, який об'єднає в одному аудіопотоці проєкти колишніх співробітників радіостанції, які вони запустили на ютубі після ліквідації «Эха Москвы».

Російська радіостанція «Эхо Москвы» відновить роботу у новому форматі. Про це оголосив журналіст та куратор проєкту, що тепер називатиметься просто «Эхо», Максим Курніков.

Він розповів, що проєкт розпочне технічне мовлення цього тижня, а на широкий загал планує вийти з понеділка, 3 жовтня. За словами Курнікова, це має бути застосунок, який об'єднає в одному аудіопотоці проєкти колишніх співробітників радіостанції, які вони запустили на ютубі після ліквідації «Эха Москвы». 

«Редакційно вони незалежні, і ми не диктуватимемо їм. Наше завдання – технологічно їх об'єднати. Я думаю, що це буде програма, через яку можна слухати "Эхо", і сайт, як колись був сайт "Эхо Москвы"», – розповів Максим Курніков.

Частина співробітників, за його словами, перебувають у Москві, однак центр проєкту – за кордоном. Сам Курніков перебуває в Берліні. Головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов долучиться до нового радіо зі своїм власним проєктом.

Також планується відновити інформаційну службу – спочатку як канал в телеграмі, а згодом – як радійні новини між випусками проєктів.

Про керівництво «Эха», як і про джерела фінансування, поки що не повідомляється, але проєкт збиратиме донати. «Эхо Москвы» входило до «Газпром-медіа» та було ліквідовано 3 березня 2022 року. До цього Роскомнагляд вимагав від сайту видання видалити матеріали, які протирічили риториці Кремля щодо розв'язаної в Україні війни.

Фото: Максим Курніков

Источник материала
Поделиться сюжетом