Європа готується до збоїв у роботі мобільного зв’язку через дії Росії
Європа готується до збоїв у роботі мобільного зв’язку через дії Росії

Європа готується до збоїв у роботі мобільного зв’язку через дії Росії

Рішення Росії припинити постачання газу в Європу після початку війни в Україні збільшило ймовірність відключення електроенергії та виходу з ладу мобільних мереж у всьому регіоні.

Представники телекомунікаційної галузі Європи попереджають про можливі проблеми з мобільним зв’язком у разі відключень електроенергії через енергетичну кризу, спровоковану Росією. Про це повідомляє Reuters.

Європейські країни, які за десятки років звикли до безперебійного електропостачання, зазвичай не мають генераторів, які забезпечують резервне живлення протягом тривалого часу. За даними видання, у Європі працюють майже півмільйона телекомунікаційних веж, і більшість із них мають резервні батареї, яких вистачає приблизно на 30 хвилин роботи мобільних антен. Але дефіцит електроенергії може привести до більш тривалих відключень. Наприклад, за розрахунками французького дистриб’ютора електроенергії Enedis, потенційні відключення електроенергії можуть тривати до двох годин. Окрім того, перебої в електропостачанні збільшують ймовірність виходу з ладу електронних компонентів обладнання.

Щоб запобігти масовим перебоям у роботі мобільного зв’язку, європейські телекомунікаційні оператори планують зменшити додаткове споживання електроенергії та модернізувати обладнання, використовуючи більш енергоефективні технології. Зокрема, деякі телекомунікаційні компанії вже почали використовувати програмне забезпечення, що змушує вежі «спати», коли вони не використовуються.

Оператори зв’язку також співпрацюють з національними урядами, щоб отримати державну підтримку критично важливих послуг, а також з виробниками телекомунікаційного обладнання Nokia й Ericsson, які допомагають пом’якшити наслідки дефіциту електроенергії.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Росія через TikTok переконує молодь, що вона – єдина енергетично незалежна країна.

Фото: Terje Sollie/ Рexels

Теги по теме
война Евросоюз Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом