Камери в смартфонах наздоженуть цифрові камери за три-п’ять років
Камери в смартфонах наздоженуть цифрові камери за три-п’ять років

Камери в смартфонах наздоженуть цифрові камери за три-п’ять років

Камери в смартфонах прогресують із величезною швидкістю, і це дозволить мобільним апаратам вже за три-п’ять років досягти якості цифрових камер. Саме так вважає Джадд Хіп (Judd Heape) – віце-президент з управління продуктами для камер компанії Qualcomm. 

Датчики зображення у смартфонах за цей час навряд чи підійдуть до датчиків цифрових камер за розмірами, але основна сила сучасної мобільної фотографії зовсім не в цьому. Хіп каже, що основний наголос вже робить і далі робитиметься на алгоритми обробки та ШІ. 

У майбутньому ми побачимо набагато більше можливостей ШІ для розуміння сцени, розуміння різниці між шкірою та волоссям, тканиною та фоном тощо. І всі ці пікселі обробляються по-різному в режимі реального часу, не тільки після постобробки через пару секунд після того, як зроблено знімок, але і в режимі реального часу під час відеознімання, як відеокамеру. 

Уявіть собі світ із майбутнього, де ви кажете: «Я хочу, щоб картинка виглядала як ця сцена з National Geographic», а двигун ШІ каже: «Добре, я збираюся налаштувати кольори, текстуру, баланс білого тощо», щоб все було, як на цьому зображенні, яке ти мені щойно показав». 

Обробка в Snapdragon в 10 разів краща, ніж у найбільших і найгірших камерах Nikon і Canon. Саме тому ми справді можемо розширити межі якості зображення. Тому, що, не зважаючи на те, що у нас є невеликий об’єктив і невеликий датчик зображення, ми виконуємо багато разів більше обробки, ніж навіть у теорії здатна дзеркальна камера. 

Звісно, ​​в якихось аспектах смартфони не зможуть наблизитися до цифрових камер просто через фізичні обмеження, але в цілому вже зараз видно, що сучасні флагмани вміють у напрямку обчислювальної фотографії, і це недоступне великим камерам. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом