Названо країну, яку будь-якої миті може змити хвилею
Названо країну, яку будь-якої миті може змити хвилею

Названо країну, яку будь-якої миті може змити хвилею

У Тувалу мешкають 11 тисяч людей. Відрізняється ця держава тим, що її територія вважається найвужчою у світі. Розташовується країна на чотирьох островах та п’яти атолах у Тихому океані.

Загальна площа суші Тувалу – не більше 26 квадратних кілометрів. Але водна поверхня в лагунах атолів становить понад 500 квадратних кілометрів.

З усіх островів найбільшим вважається Ваітупу. Його площа дорівнює понад 5 квадратних кілометрів. А площа найменшого острова цієї країни – максимум 0,45 квадратних кілометрів.

Фахівці зазначають, що вся територія цієї держави у будь-якому разі рано чи пізно піде під воду. Причому станеться це вже за кілька десятиліть.

З 2010 року жителі Тувалу страждають від нестачі прісної води. Також на острові накопичується багато сміття, яке зовсім не переробляється через відсутність відповідних умов.

Хоча ця країна справді незвичайна, туристів тут буває мало. Пов’язано це з тим, що Тувалу немає туристичної бази, а ще мандрівники стикаються зі складнощами при перельотах і бронюванні готелів.

Источник материала
Поделиться сюжетом