Основні вимоги для отримання полімерних рукавів за допомоги Аграрного реєстру
Основні вимоги для отримання полімерних рукавів за допомоги Аграрного реєстру

Основні вимоги для отримання полімерних рукавів за допомоги Аграрного реєстру

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України провели практичний вебінар для аграріїв щодо реєстрації та участі у програмі підтримки – отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів). Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики

Фахівці надали покрокову інструкцію, детальну дорожню карту – як правильно зареєструватись та подати заявку. У вебінарі взяли участь понад 220 аграріїв з різних регіонів України.

Нагадаємо, ФАО та Мінагрополітики нададуть 30 000 поліетиленових зернових рукавів. Засоби зберігання зможуть отримати агровиробники: юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП), які обробляють землі на території України, окрім тимчасово окупованих. Кількість рукавів розраховується відповідно до оброблюваної площі.

Подання заяв на участь у програмі здійснюється за допомогою Державного аграрного реєстру (https://www.dar.gov.ua/).

Основні вимоги до учасників програми:

  • площа землі в офіційній обробці (у власності чи оренді) від 100 до 10 000 га;
  • використання отриманих рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції;
  • розташування оброблювальних земель на підконтрольних уряду територіях України;
  • самостійний вивіз рукавів зі складів у своїй області, або у сусідній області (з Дніпропетровської – для сільгоспвиробників з Донецької, Луганської чи Запорізької області, забирати з Миколаївської – для сільгоспвиробників з Херсонської області).

До участі у програмі заохочуються зокрема малі та середні агровиробники.

Прийом заявок триває до 9 жовтня. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження про надання допомоги через ДАР, а також будуть повідомлені про адресу складу для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства.

Інструкція щодо технології зберігання зерна у зерносховищах із застосуванням полімерних зернових рукавів https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0176-11#Text

Источник материала
Поделиться сюжетом