Топ-3 простих рецепти маринованих маслюків
Топ-3 простих рецепти маринованих маслюків

Топ-3 простих рецепти маринованих маслюків

Мариновані гриби – класика на святковому та на повсякденному столі.

Особливо смачні гриби із лісу.

Для маринування підходять гриби, які не кришаться: опеньки, маслюки, білі, бабки та інші.

Як приготувати цікаві мариновані маслюки – читайте у нашому матеріалі.

Як маринувати маслюки на зиму в банках: простий рецепт.

маслюки – 2 кг;.

сіль – 2 ч.

оцет білий – 2 ч.

лавровий лист – 2 шт.;.

духмяний перець – 3 шт.;.

гвоздика (пряність) – 3 шт.;.

Підготовлені маслюки промийте, помістіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.

Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин, знімаючи піну.

Вийміть гриби і відкиньте на сито.

Покладіть маслюки в промиті содою стерилізовані банки.

На 1 л води знадобляться всі зазначені в рецепті спеції, оцет і сіль.

Каструлю з водою поставте на плиту, доведіть до кипіння і потримайте на вогні ще хвилину.

Залийте гриби маринадом, герметично закрийте банку.

Переверніть ємність догори дном, укрийте пледом або ковдрою і залиште на добу.

Як маринувати маслюки на зиму в банках: рецепт з хріном і цибулею.

гриби – 1 кг; к.

корінець хрону – 30 г;.

лавровий лист і кріп – по 3 шт.;.

часник – 4 зубчика;.

цибуля зелена – 500 г;.

оцет білий (9%) – 50 мл;.

сіль – 80 г;.

цукор – 20 г;.

Відваріть підготовлені маслюки в літрі води.

Цибулю промийте і наріжте смужками завдовжки приблизно по 3 см.

У 2 л води додайте лаврове листя, сіль, цукор, поставте на вогонь і закип’ятіть.

Додайте в маринад часник і кріп.

Варіть 3 хвилини.

Покладіть в киплячий маринад гриби і варіть 15 хвилин.

Влийте оцет, висипте цибулю і очищений хрін.

Перемішайте і одразу зніміть з плити.

Викладіть маслюки в підготовлені банки, закрийте, переверніть кришкою вниз і вкрийте ковдрою.

Через 12 годин ємності можна прибирати в холодильник.

Як маринувати маслюки на зиму в банках: простий рецепт грибів по-корейськи.

свіжі маслюки – 1,5 кг;.

олія – 250 мл;.

цукор і сіль – по 10 г;.

часник – 7 середніх зубчиків;.

оцет – 20 мл;.

паприка – 10 г;.

цибуля – 1 шт.;.

приправа для корейського салату – 50 г.

Цибулину наріжте дрібними кубиками й обсмажте.

Закип’ятіть склянку води, додавши всі спеції та оцет.

Змішайте отриманий маринад з олією, залийте сумішшю маслюки.

Приберіть у холодильник на добу.

Розкладіть маслюки в чисті банки, герметично закатайте.

Рецепт аджики на зиму: як приготувати пікантну закрутку.

Источник материала
Поделиться сюжетом