Мариновані гриби – класика на святковому та на повсякденному столі.
Особливо смачні гриби із лісу.
Для маринування підходять гриби, які не кришаться: опеньки, маслюки, білі, бабки та інші.
Як приготувати цікаві мариновані маслюки – читайте у нашому матеріалі.
Як маринувати маслюки на зиму в банках: простий рецепт.
маслюки – 2 кг;.
сіль – 2 ч.
оцет білий – 2 ч.
лавровий лист – 2 шт.;.
духмяний перець – 3 шт.;.
гвоздика (пряність) – 3 шт.;.
Підготовлені маслюки промийте, помістіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин, знімаючи піну.
Вийміть гриби і відкиньте на сито.
Покладіть маслюки в промиті содою стерилізовані банки.
На 1 л води знадобляться всі зазначені в рецепті спеції, оцет і сіль.
Каструлю з водою поставте на плиту, доведіть до кипіння і потримайте на вогні ще хвилину.
Залийте гриби маринадом, герметично закрийте банку.
Переверніть ємність догори дном, укрийте пледом або ковдрою і залиште на добу.
Як маринувати маслюки на зиму в банках: рецепт з хріном і цибулею.
гриби – 1 кг; к.
корінець хрону – 30 г;.
лавровий лист і кріп – по 3 шт.;.
часник – 4 зубчика;.
цибуля зелена – 500 г;.
оцет білий (9%) – 50 мл;.
сіль – 80 г;.
цукор – 20 г;.
Відваріть підготовлені маслюки в літрі води.
Цибулю промийте і наріжте смужками завдовжки приблизно по 3 см.
У 2 л води додайте лаврове листя, сіль, цукор, поставте на вогонь і закип’ятіть.
Додайте в маринад часник і кріп.
Варіть 3 хвилини.
Покладіть в киплячий маринад гриби і варіть 15 хвилин.
Влийте оцет, висипте цибулю і очищений хрін.
Перемішайте і одразу зніміть з плити.
Викладіть маслюки в підготовлені банки, закрийте, переверніть кришкою вниз і вкрийте ковдрою.
Через 12 годин ємності можна прибирати в холодильник.
Як маринувати маслюки на зиму в банках: простий рецепт грибів по-корейськи.
свіжі маслюки – 1,5 кг;.
олія – 250 мл;.
цукор і сіль – по 10 г;.
часник – 7 середніх зубчиків;.
оцет – 20 мл;.
паприка – 10 г;.
цибуля – 1 шт.;.
приправа для корейського салату – 50 г.
Цибулину наріжте дрібними кубиками й обсмажте.
Закип’ятіть склянку води, додавши всі спеції та оцет.
Змішайте отриманий маринад з олією, залийте сумішшю маслюки.
Приберіть у холодильник на добу.
Розкладіть маслюки в чисті банки, герметично закатайте.
Рецепт аджики на зиму: як приготувати пікантну закрутку.