У Польщі презентували прототип модульного будинка для українських біженців: який він має вигляд
У Польщі презентували прототип модульного будинка для українських біженців: який він має вигляд

У Польщі презентували прототип модульного будинка для українських біженців: який він має вигляд

КИЇВ. 30 вересня. УНН. У Польщі студенти та співробітники Вроцлавської політехніки збудували прототип модульного будинку, який може бути тимчасовим житлом для біженців з України. Робота над адаптацією проекту японського архітектора до польських та українських умов та будівництвом блоку тривала три тижні. Про це повідомляє пресслужба польського навчального закладу, інформує УНН.

Деталі

До створення будинку були залучені також студенти з України - Львівської політехніки, Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича та Київського національного університету будівництва і архітектури.

Проєкт підготував відомий японський архітектор Шигеру Бан у 2015 році. Він назвав його New Temporary House. Система SHS (Styrofoam Housing System) заснована на збірних елементах, легких і недорогих у виготовленні, які потім з’єднуються між собою, тобто будинок площею близько 35 квадратних метрів, а приблизні розміри самої будівлі - 6 на 6 метрів.

В одному кутку будинку знаходиться кухня, в другому облаштована ванна кімната, у третьому розташований туалет, у четвертому - ліжка.

Інженер Єжи Лонка, який очолював роботу над будівництвом блоку, зазначив, що система складається з «сендвіч» панелей, наповнених полістиролом, вкритим скловолокном та епоксидною смолою. За його словами, наступним етапом роботи над цією ініціативою буде пошук фінансування для серійного виробництва SHS.

Цитата

«Тривають переговори як з потенційними спонсорами, так і з українськими органами місцевого самоврядування, зацікавленими у застосуванні цього рішення у своїй області (зокрема у Львові)», - заявив він.

Доповнення 

У Бородянці встановлені перші модульні будинки для проживання співробітників ДСНС та волонтерів, які розбирають завали після вигнання з міста російських окупантів.

Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом