Вчені знайшли місце падіння масивного метеорита
Вчені знайшли місце падіння масивного метеорита

Вчені знайшли місце падіння масивного метеорита

Поки NASA намагається змінити маршрут астероїда, вчені з Університету Міннесоти зробили приголомшливе відкриття.

Геологи вважають, що приблизно 500 мільйонів років тому масивний метеор впав на територію нинішнього Інвер-Гроув-Хайтс (США, Штат Мінесота).

Це мало бути типове геологічне перекартування округу Дакота, але натомість вчені з Геологічної служби Міннесоти виявили щось незвичайне.

Геолог Джулія Стінберг вважає, що вони знайшли місце падіння метеорита. Кратер під Інвер-Гроув-Хайтс має ширину близько 2,5 миль (4 км) і датується 490 мільйонами років.

Його слідів над землею не видно. Але якщо ви їхали по шосе 52, ви, ймовірно, проїхали над місцем метеорита. Справжні докази можна знайти лише приблизно на 350 футів (106 м) під землею.

«Ми помітили, що піщинки мали дуже особливий вигляд, який виглядав так, ніби вони були потрясені або розколоті, а деякі дані показали, що скелі насправді були перевернуті», — сказав Стінберг.

Вони називають це «ударом із вигину сосни». Якщо це буде підтверджено, це буде перше місце метеорів у Міннесоті серед лише 190 відомих місць по всій країні.

За оцінками вчених, площа кратера в 11 разів перевищує розмір культового метеорного кратера в Арізоні. Стінберг каже, що подібне відкриття дозволяє їм більше дізнатися про наше минуле та дивитися в майбутнє.

Приблизно третина всіх відомих метеорних місць похована, наприклад, знайдена в Інвер-Гроув-Хайтс. Стінберг намагається опублікувати свої висновки та включити сайт до офіційного підрахунку.

Источник материала
Поделиться сюжетом