Мікроелектроніку почали друкувати на принтерах
Мікроелектроніку почали друкувати на принтерах

Мікроелектроніку почали друкувати на принтерах

Фахівці Королівського технологічного інституту (Швеція) розробили новий метод друку дрібної електроніки. Дослідження опубліковане на сайті організації.

За словами вчених, новий метод дозволяє виготовляти елементи точної електроніки на 3D-принтері. За допомогою даної технології можна починати друкувати елементи мікроелектроніки розміром із комаху для застосування в робототехніці, медичних пристроях та інших областях.

Технологія заснована на процесі двофотонної полімеризації. Він дозволяє створювати об’єкти з високою роздільною здатністю розміром всього кілька сотень нанометрів. За допомогою принтера випускаються деталі з Т-подібним поперечним перерізом. Інженери розповіли, що конструкція деталей така, що метал у верхній частині заготовки електрично ізольований від інших елементів.

“Це те, що було неможливо досі, тому що початкові витрати на виробництво точних деталей з використанням традиційної напівпровідникової технології становлять близько сотень тисяч доларів, а час виконання замовлення – кілька місяців і більше”, – зазначив автор дослідження Френк Ніклаус. За словами вченого, метод дозволить встановити новий стандарт виробництва мікроелектроніки.

Источник материала
Поделиться сюжетом