Компанія 3deluxe представила нову концепцію суперяхти
Компанія 3deluxe представила нову концепцію суперяхти

Компанія 3deluxe представила нову концепцію суперяхти

Дизайнерська компанія 3deluxe представила нову концепцію суперяхти з низьким рівнем викидів вуглецю під назвою FY.01. Компанія оприлюднила дизайн суперяхти, він, безсумнівно, справить враження завдяки своїй екологічності, естетиці та використанню передових технологій.

«Черговий концепт суперяхти від 3deluxe – це суперяхта-катамаран з двигуном Flettner Rotor, що демонструє переваги цієї забутої інновації. Результатом стала супер’яхта з незрівнянним досвідом роботи на відкритій палубі та культовим профілем, що є сильною і потужною заявою, яка демонструє впровадження стійких технологій у дизайн суперяхти», – йдеться у релізі компанії.

Ротори Flettner були розроблені більше 100 років тому і використовують вертикальні труби, що обертаються, для перетворення енергії вітру у високоефективну поперечну силу. Ця технологія заснована на ефекті, який називається силою Магнуса, і за останні роки вона пережила потужне відродження завдяки наявності нових матеріалів, які зробили її більш ефективною та життєздатною.

Хоча в даний час він переважно використовується на службових судах, але все більше компаній починають суттєво підвищувати ефективність використання палива на великих комерційних судах, додаючи ротори Flettner.

FY.01 живиться від електрики, що виробляється сонячними панелями, розташованими на поверхні яхти. Однак ротори Flettner залишаються основним джерелом енергії. Залежно від вітрових умов, сила, створювана цими системами, перевищує силу вітрила такого самого розміру.

Використання цієї технології призводить до суттєвого скорочення енергоспоживання та скорочення викидів CO2 до 40 %. На яхті є резервна система вироблення електроенергії у вигляді високоефективних акумуляторів, які можуть забезпечити необхідну енергію для корабля протягом більш тривалого періоду часу, коли інші системи виходять з ладу.

На додаток до цієї передової енергетичної системи яхта може похвалитися деякими зручностями. Між корпусами знаходиться пейзажний басейн із зоною відпочинку та неглибоким басейном із солоною водою.

У середній частині яхти розташовані вітальня, простір власника, крита обідня зона, невеликий критий парк та рульова рубка.

У двох корпусах корабля розміщена стійка приводна техніка, корабельні акумулятори та паливні елементи, а також просторі каюти для екіпажу та гостей.

3deluxe стверджує, що їхня екологічна суперяхта – це крок вперед для всієї індустрії сталого розвитку.

Источник материала
Поделиться сюжетом