Будете в ідеальній формі: 4 продукти, необхідні для схуднення після 40 років
Будете в ідеальній формі: 4 продукти, необхідні для схуднення після 40 років

Будете в ідеальній формі: 4 продукти, необхідні для схуднення після 40 років

Всупереч поширеній думці, що після 40 років схуднути набагато важче, згідно з останніми науковими даними, метаболізм людини не змінюється від 20 до 60 років. Скинути зайву вагу на п'ятому десятку важче з інших причин – малорухливий спосіб життя, стрес та шкідливі харчові звички.

Дієтолог у галузі жіночого здоров'я та фахівець з діабету Керолайн Томасон назвала чотири продукти, які допоможуть бути у формі після 40 років, пише Eat This Not That.

Є кілька ключових поживних речовин, які важливі для підтримки ефективного обміну речовин та полегшення втрати ваги. Вибір продуктів, багатих білком, вітаміном D та кальцієм, також допоможе наростити м'язову масу, зберегти енергію та запобігти втраті кісткової маси.

Лосось

Ця корисна для серця риба багата на білок і жири омега-3. Включення білка у кожний прийом їжі допомагає довше зберігати відчуття ситості і, таким чином, може вплинути на загальну кількість калорій, що споживаються протягом дня.

Яйця

Крім вмісту білка, яйця багаті на інші потужні поживні речовини, такі як вітамін D, холін і залізо. Попри поширену думку, споживання яєць не підвищує холестерин, дієтологи рекомендують з'їдати хоча б по одному яйцю на день.

Грецький йогурт

Грецький йогурт без цукру містить велику кількість білка. У порівнянні з іншими йогуртами, грецький містить майже вдвічі більше білка - одна порція цілих 17 грамів. Грецький йогурт добре поєднуватиме з ягодами.

Боби едамаме

Едамаме - це недозрілі соєві боби, які поки що не дуже поширені в Україні, але набирають популярності. І не дарма – їх заслужено називають суперпродуктом: крім білка та клітковини вони містять фітоестроген. Це свого роду "замінник" гормону естрогену, рівень якого починає знижуватися в організмі жінки після 40 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом