Названо новий найпоширеніший симптом COVID-19
Названо новий найпоширеніший симптом COVID-19

Названо новий найпоширеніший симптом COVID-19

На думку співавтора програми ZOE Health Study, професора Тім Спектора, нова хвиля коронавірусної інфекції відрізнятиметься від попередньої та стане небезпечною насамперед для людей похилого віку

Згідно зі статистикою, кількість заражень коронавірусом зростає. Особливо це помітно у Великій Британії, де тільки за десять днів, з 10 по 20 вересня, діагноз COVID-19 був підтверджений понад у 1 млн осіб.

Лікар Тім Спектор пояснює таку динаміку тим, що багато людей не хочуть робити тести, оскільки помилково приймають коронавірусну інфекцію за застуду. Виною тому — один із симптомів COVID-19.

З першого дня пандемії у додатку ZOE Health Study зберігаються всі дані щодо коронавірусної інфекції. Це дозволяє прогнозувати найпоширеніші симптоми коронавірусу. Раніше для нього були характерні висока температура, втрата нюху та смаку, нежить.

Проте вірус мутує, тож змініються і симптоми інфекції, що домінують.

— Зараз у 75% людей COVID-19 починається з болю в горлі. Гарячка і втрата нюху дуже рідкісні, — зазначив лікар, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Це, на думку експерта, є основною проблемою. Адже багато хворих досі орієнтовані на колишні симптоми та у разі появи болю в горлі не роблять тестів. Це не правильно! Особливо з огляду на підступність нового варіанту вірусу «Омікрон». Тому лікар радить обов'язково робити всі необхідні тести для виявлення небезпечної інфекції.

Источник материала
Поделиться сюжетом