Колишній член КРАІЛ опинився на лаві підсудних - НАБУ
Колишній член КРАІЛ опинився на лаві підсудних - НАБУ

Колишній член КРАІЛ опинився на лаві підсудних - НАБУ

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Через обвинувачення в одержанні 90 тисяч доларів на лаві підсудних опинився колишній член Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Про це повідомляє НАБУ, передає УНН.

Цитата

«За ці кошти він обіцяв ухвалити рішення про надання дозволів для організації та проведення азартних ігор у гральному закладі. Крім того він обіцяв забезпечити надання ліцензій на право здійснення у цих приміщеннях ігорної діяльності», - повідомили у відомстві.

Там наголосили - після того, як посадовця викрили детективи НАБУ, його звільнили із займаної посади. Ймовірно, мова йде про Євгена Гетьмана. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Халатність на межі”: нардеп про відсутність з боку КРАІЛ ініціативи щодо накладення санкцій на 1xBet

За версією слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами самого Гетьмана, він контролював апарат КРАІЛ, а також налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів. 15 червня 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Додамо

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей є центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, яка координується Кабінетом міністрів України.

У березні місяці КРАІЛ видала ліцензії букмекерській компанії 1xBet, яка має російське коріння.

Після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки, ліцензії букмекерам все ж анулювали, однак 1xBet фактично не припинив своєї діяльності в Україні - майже всі сайти-дзеркала букмекера і досі продовжують працювати.

Тим часом в КРАІЛ не бачать підстав аби включити російську компанію у санаційний список.

Росіяни ж, які причетні до створення 1xBet - Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін -також і також досі не знаходяться під санкціями.

Теги по теме
Украина Суд НАБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом