Чому оселедець під шубою – корисний салат: розповідає дієтолог
Чому оселедець під шубою – корисний салат: розповідає дієтолог

Чому оселедець під шубою – корисний салат: розповідає дієтолог

Що таке збалансоване харчування? Це коли в раціоні міститься необхідна кількість жирів, білків та вуглеводів.

Плюс до цього необхідно додати омега-3 жирні кислоти, які важливі для судин.

І в якій страві є такий ідеальний набір необхідних речовин?.

У салаті під назвою Оселедець під шубою або просто шуба.

Так там же майонез, вигукнете ви.

Так, майонез і що?.

Дієтолог Світлана Фус розповіла, чому цей соус не такий страшний, якщо його правильно вживати.

Отже, шуба.

Дві третини нашого раціону мають становити овочі.

У цьому салаті багато моркви, а це каротин.

Буряк багата вітамінами С, В, Р, PP, залізом, органічними кислотами, мінеральними солями та клітковиною.

Цибуля – фітонциди, вітамін С, калій, магній, натрій, кальцій.

Картопля – вуглеводи, калій.

Причому охолоджена варена картопля має глікемічний індекс набагато нижчий, ніж гаряча або смажена.

Ну і основний продукт для салату – оселедець.

Це джерело омега-3, особливо, якщо риба виловлена ​​в холодних водах або взимку.

В ній багато жиру.

Саме риб’ячий жир і є найкориснішою, після білка, речовиною в рибі.

А майонез? Майонез (якщо він домашній) — це просто олія, збита з яйцем.

І той і інший продукт – не шкідливий.

І, якщо не їсти його ложками тричі на день і не намазувати на батон, то нічого страшного не станеться.

Как приготовить полезный домашний майонез из перепелиных яиц.

Світлана Фус дає пораду, як не переборщити з майонезом у шубі, щоб салат все ж таки вийшов корисним, не намазуйте соусом кожен шар овочів.

Краще змішайте кожен вид овочів в окремій ємності з однією ложкою майонезу, а потім викладайте шарами.

Так ви використовуєте лише три ложки майонезу замість двох пачок.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны