В Україні наразі відомо про пошкодження 161 об’єкту культурної спадщини
В Україні наразі відомо про пошкодження 161 об’єкту культурної спадщини

В Україні наразі відомо про пошкодження 161 об’єкту культурної спадщини

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Наразі Міністерством культури та інформаційної політики верифіковано 540 пошкоджень об’єктів культурної спадщини. Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва, передає УНН.

Цитата

«Станом на 6 жовтня Міністерство культури верифікувало ступінь руйнації і пошкодження 161 об’єкту культурної спадщини. В цьому переліку є 23 пам’ятки національного значення, 129 пам’яток місцевого значення, 9 – щойно виявлених об’єктів культурної спадщини і 143 об’єкти цінної історичної забудови, вони не мають статусу пам’ятки, але є важливими для збереження традиційного характеру історичного середовища в історичних центрах українських міст. Загальна кількість верифікованих МКІП епізодів становить 540, до цього числа входять об’єкти культурної спадщини, культурні інституції і споруди релігійного призначення», – повідомила Чуєва.

Найбільша кількість об’єктів зруйнованої та пошкодженої культурної спадщини залишається в Харківській області. На другому місці – Донецька область. Проте, поки точно невідомо, яку кількість об’єктів зруйновано на окупованих територіях.

Нагадаємо

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що подано досьє на внесення Одеси до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО за прискореною процедурою.

Теги по теме
Украина Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом