росія зруйнувала або пошкодила понад 2,6 тис. освітніх обʼєктів в Україні
росія зруйнувала або пошкодила понад 2,6 тис. освітніх обʼєктів в Україні

росія зруйнувала або пошкодила понад 2,6 тис. освітніх обʼєктів в Україні

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. росія терористичними ударами по Україні зруйнувала або пошкодила понад 2600 освітніх обʼєктів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, передає УНН з посиланням на Офіс Президента.

Цитата

«Цієї ночі російська ракета вдарила по будівлях Хортицької академії в Запорізькій області. Для чого? Така тактика, тактика терористів. Уже понад 2600 освітніх обʼєктів зруйновано або пошкоджено ось такими терористичними ударами росії», - розповів Зеленський.

За його словами, 540 – це загальна кількість пошкоджених російськими ударами обʼєктів культурної спадщини, культурних інституцій і релігійних споруд в Україні за час повномасштабної війни, із 24 лютого. Майже 200 зруйнованих або пошкоджених храмів.

Деталі

Президент нагадав, що учора в Києві російська ракета вдарила по перехрестю в центральній частині міста.

«Загинули люди – згоріли просто в машинах. І це було за 700 метрів від дзвіниці Софійського собору – об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На тому ж таки перехресті розташовані корпуси університету Шевченка – одного з найважливіших університетів сходу Європи. Він постраждав від цього удару. Інститут філології розбитий», - сказав Зеленський.

Доповнення

Внаслідок ракетного обстрілу центру Києва було пошкоджено будівлю філармонії, музеїв Ханенків та Шевченка.

Теги по теме
Владимир Зеленский Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом