Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО
Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

Проти Януковича, Курченка, Лебедєва та Дерипаски ввели санкції РНБО

Обмеження щодо їхніх активів діятимуть 10 років.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски. Про це йдеться в указі №694/2022, опублікованому на сайті глави держави.

Санкції передбачають блокування активів. Януковича, Курченка, Лебеєві та Дерипаску тимчасово позбавили права користуватися та розпоряджатися їхнім майном, а також активами, щодо якими вони можуть керувати через фізичнихчи юридичних осіб.

Президент дав доручення Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити питання про запровадження ними таких обмежувальних заходів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року було введено в дію санкції РНБО проти низки осіб, що співпрацюють з Росією. В тому числі, в цьому переліку Янукович та Курченко.

9 вересня 2019 року Печерський райсуд Києва передав в управління АРМА медіаактиви бізнесмена-втікача часів Януковича, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка. Зокрема, в управління АРМА передали майно, майнові та корпоративні права групи «Український медіа холдинг» (UMH), радіостанції «Голос столиці», Lounge FM і Radio Next, «Авторадіо», «Ретро ФМ»; юридичні особи порталів Bigmir.net, I.ua, Tochka.net; видавничий дім УМХ і його видання «Теленеделя», «Аргументы и факты в Украине», «КП в Украине», «Корреспондент», «Деньги.ua», «Команда», «За рулем»; друкарню «Укрполіграфмедіа», низку рекламних агенцій і сейлзхаусів, мереж розповсюдження преси (у тому числі «Твоя преса»).

Фото: Офіс президента

Теги по теме
Владимир Зеленский санкции СНБО Виктор Янукович
Источник материала
Поделиться сюжетом