На Львівщині можливі віялові відключення світла
На Львівщині можливі віялові відключення світла

На Львівщині можливі віялові відключення світла

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. На Львівщині можуть проводити почергові відключення світла, містян закликали користуватися електроенергією після 23:00. Про це повідомила пресслужба Львівобленерго, пише УНН.

Деталі

Через ракетні обстріли енергооб’єктів 10-11 жовтня Львів та інші населені пункти отримують електроенергію за резервними післяаварійними схемами, тому в електромережі виник дефіцит потужності. Велике навантаження ввечері та вранці, коли люди масово вмикають електроприлади, призводить до зниження рівня напруги в електромережі.

Цитата

"Зі своєї сторони "Львівобленерго" вживає необхідних заходів для нормалізації електропостачання. Однак, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, можливе введення графіків аварійних відключень для споживачів, як це вже відбувається в інших областях України. Ще раз закликаємо всіх мешканців Львівщини самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергоємні прилади у період найбільшого навантаження на електромережу з 8 до 11 години вранці та з 17 до 23 години ввечері", - ідеться у повідомленні.

Додамо

Львівобленерго закликало  використовувати електроенергію після 23 години: наприклад, перенести на нічний час прання, підігрів води, обігрів помешкання, зарядку телефонів та інших пристроїв тощо.

Як зазначили, найбільш енерговитратними приладами є електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери, порохотяги та інші.

Нагадаємо

Мер Львова Андрій Садовий попередив містян, що попереду складна зима. Є ризик, що місто може залишитися без опалення, можуть виникнути перепади з електропостачанням.

Теги по теме
Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом