"Цілі війни зрозумілі": Макрон заявив, що Україна має відновити кордони 1991 року
"Цілі війни зрозумілі": Макрон заявив, що Україна має відновити кордони 1991 року

"Цілі війни зрозумілі": Макрон заявив, що Україна має відновити кордони 1991 року

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у середу дав інтерв'ю французькому телеканалу France 2, в якому розповів про російсько-українську війну, що триває, і необхідність переговорів з володимиром путіним, пише УНН.

Деталі

Так, Макрон заявив, що "цілі війни зрозумілі - повернутися до кордонів 1991 року", і повторив, що не хоче спалювати мости і продовжить переговори з президентом росії, "коли буде потрібно", цитує французького лідера газета Les Echos. 

Як повідомляє BFMTV, єдиний результат, який Макрон передбачає щодо війни, – це повернення за стіл переговорів Києва та москви.

«У якийсь момент, я сподіваюся, щонайшвидше, нам доведеться повернутися за стіл переговорів. (...) Я вірю, що в якийсь момент в інтересах України і росії буде повернутися за стіл переговорів», - сказав глава французької держави.

Він також заявив, що Франція поставить Україні системи та ракети ППО.

"Ми будемо поставляти радари, системи і ракети (ППО - ред.) для захисту (українців) від атак, зокрема, для захисту від атак безпілотників", - уточнив він.

Глава держави додав, що Франція вже поставила 18 САУ CAESAR.

Додамо

Францію неодноразово критикували за низький рівень військової підтримки України порівняно з її союзниками, але чиновники та експерти кажуть, що в основі розбіжностей лежить здатність, а не політична воля.

Згідно з серпневим рейтингом Кільського інституту світової економіки, військова допомога Франції у 233 млн євро ставить її на 11-е місце у світі, значно поступаючись США (25 млрд євро), Великій Британії (4 млрд євро) і Польщі (1,8 млрд євро).

Теги по теме
Украина Россия война Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом