"Зернова ініціатива": з України вийшло ще чотири судна
"Зернова ініціатива": з України вийшло ще чотири судна

"Зернова ініціатива": з України вийшло ще чотири судна

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Сьогодні з портів Одеса та Південний у межах "зернової ініціативи" вийшло ще чотири судна з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"Сьогодні, 16 жовтня, з портів Одеса та Південний відправлено 4 судна зі 140 тис. тонн української агропродукці", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, вийшов балкер EAUBONNE який доправить 53,3 тис. тонн пшениці у Кенію. Це вже другий балкер із агропродукцією для цієї країни. Перший балкер SUPER HENRY, на борту якого 51,4 тис тонн пшениці, сьогодні став під розвантаження у кенійському порту Момбаси.

За час дії "зернової ініціативи" у напрямку Африки спрямували 1,1 млн тонн продовольства. Зокрема, з портів Великої Одеси вийшло вже п'ять суден, зафрахтованих Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На їх борту понад 120 тис. зерна для жителів Ефіопії, Ємену та Сомалі.

Нагадаємо

22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом