Російський суд залишив чинним 9-річний вирок опозиційному політику Навальному
Російський суд залишив чинним 9-річний вирок опозиційному політику Навальному

Російський суд залишив чинним 9-річний вирок опозиційному політику Навальному

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У вівторок касаційний суд залишив чинним 9-річний вирок позбавлення волі за "шахрайство та неповагу до суду", винесений російському опозиційному політику Олексію Навальному, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Ваша честь, я заявляю, що я невинна людина. І я вважаю, що я і такі як я робили все можливе, щоб запобігти тому, що відбувається зараз. І ми продовжимо це робити. І я закликаю всіх громадян росії боротися з цим режимом, з цією війною та мобілізацією", - сказав Навальний під час засідання.

Деталі

Навального було засуджено за організацію "злочинної організації" разом зі своїми соратниками Леонідом Волковим та Романом Рубановим за збір коштів для Фонду боротьби з корупцією Навального.

За версією слідства, замість фінансування фонду Навальний "витрачав гроші на екстремізм і свої особисті потреби".

Він нібито вкрав загалом понад 2,6 млн рублів (близько 22 000 доларів США) у чотирьох осіб, які пізніше подали позов проти Навального.

Повідомляється також, що Навальний образив прокурора Катерину Фролову, яка на суді підтримала звинувачення проти нього у наклепі на ветерана Великої Вітчизняної війни та його онука.

Додамо

Навального заарештували в січні 2021 року після перебування в лікарні в Німеччині, де його лікували від отруєння "Новачком". Західні країни і сам Навальний звинуватили у отруєнні росію, кремль це звинувачення заперечує.

Теги по теме
Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом