Очільнику Рахункової палати повідомили про підозру
Очільнику Рахункової палати повідомили про підозру

Очільнику Рахункової палати повідомили про підозру

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. За неезаконне одержання компенсації за житло повідомлено про підозру колишньому нардепу, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, повідомили у НАБУ та САП, пише УНН.

САП та НАБУ імені не називають, але вочевидь йдеться про Валерія Пацкана. Він був нардепом до того, як очолив Рахункову палату 15 березня 2018 року. Описаний НАБУ і САП епізод якраз і охоплює період по березень 2018 року.

Цитата

"24 жовтня 2022 року за дорученням заступника Генерального прокурора – керівника САП прокурором повідомлено про підозру у незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті", - йдеться у повідомленні САП.

Деталі

У межах досудового розслідування, яке здійснюють детективи НАБУ, як повідомляється САП, "встановлено, що народний обранець з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, незважаючи на наявність власної квартири у столиці". Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. гривень, зазначили у відомстві.

При цьому у НАБУ уточнюють, що компенсація за житло одержувалася "попри наявність у власності квартири в новобудові на Печерську у Києві, придатну для проживання".

Колишньому нардепу інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Теги по теме
НАБУ САП
Источник материала
Поделиться сюжетом