Франція очікує 600 000 туристів на церемонії відкриття Олімпійських іграх у Парижі
Франція очікує 600 000 туристів на церемонії відкриття Олімпійських іграх у Парижі

Франція очікує 600 000 туристів на церемонії відкриття Олімпійських іграх у Парижі

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Париж очікує 600 тисяч глядачів на церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 2024 року, яка пройде на річці Сена, заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Замість традиційного легкоатлетичного стадіону Франція планує відсвяткувати церемонію 26 липня 2024 року з флотилією приблизно з 200 човнів по Сені.

На березі річки можуть розміститися 100 000 людей, яким доведеться купувати квитки, а ще 500 000 зможуть безкоштовно дивитися з вулиці вище, сказав Дарманен комітету французького сенату.

Організатори Олімпійських ігор у Парижі продовжують підготовку до амбітної церемонії відкриття, незважаючи на побоювання щодо безпеки.

Дарманен сказав, що на церемонію відкриття буде направлено 35 000 співробітників служби безпеки, а організаторам було сказано додати 3 000 співробітників служби безпеки, найнятих приватно.

За його словами, протягом усього часу проведення Ігор чергуватимуть у середньому 30 тисяч поліцейських та жандармів на день.

Всім співробітникам МВС буде заборонено брати відпустку під час Ігор, які завершаться 11 серпня.

Інші великі спортивні чи культурні заходи, у тому числі Тур де Франс, будуть перенесені або скасовані, якщо їхній час не співпадає з розкладом Ігор.

Доповнення

Дарманен зазнав різкої критики через хаос глядачів на фіналі Ліги чемпіонів цього року на «Стад де Франс».

Розслідування Сенату Франції спростувало початкові твердження УЄФА та французького уряду про те, що вболівальники Ліверпуля несуть основну відповідальність за проблеми через відсутність належних квитків.

Натомість у розслідуванні згадується «ланцюжок порушень», включаючи відсутність підготовки з боку влади та УЄФА, а також погано виконані заходи безпеки.

У вересні помічник президента Еммануеля Макрона повідомив журналістам, що Франція обговорює з Міжнародним олімпійським комітетом, «можливість заощадити» на деяких заходах та об'єктах.

За словами помічника, Париж прагне бути максимально енергоефективним та рентабельним, створюючи «нову модель» для конкуренції.

Теги по теме
Франция Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом