Макрон раптово видав "базу" про мирні переговори: "Не дозволимо стати заручником"
Макрон раптово видав "базу" про мирні переговори: "Не дозволимо стати заручником"

Макрон раптово видав "базу" про мирні переговори: "Не дозволимо стати заручником"

Президент Франції Еммануель Макрон вперше за тривалий час зробив заяву, яка повноцінно спрямована на підтримку України. Через 8 місяців кровопролитної війни він усе зрозумів.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Свою промову він сказав на форумі «Заклик до миру», який нещодавно пройшов у Римі, пише портал Le Figaro.

За його словами, світ в Україні, звичайно ж, можливий, проте остаточне рішення все одно прийматиме офіційний Київ. Щойно українська сторона вирішить для себе, що час переговорів настав, все почне завершуватись. Але спочатку потрібно максимально послабити Росію.

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

"Давайте не дозволимо світу стати заручником російської влади. Світ можливий, але тільки українці вирішуватимуть, коли саме", - каже Еммануель Макрон.

Також француз далі зазначив, що Захід допомагає Україні озброєнням саме для того, щоб якомога настав світ на умовах України, а не на ультиматумах Кремля. Їх уже не буде ніхто ніколи слухати, оскільки ми бачили подібні домовленості під час підписання перших та других Мінських угод. Треті нам зовсім не потрібні.

Раніше на саміті ЄС у Брюсселі Макрон публічно закликав Україну та Росію повернутися до переговорного процесу "якнайшвидше". Тепер, сподіваємося, він усвідомив, що це не Україна гальмує переговорний процес, а росія на чолі з путіним починають блефувати.

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон

Варто зазначити, що раніше Еммануеля Макрона часто критикували за те, що він продовжує безрезультатно говорити телефоном із диктатором путіним. Також, раптово він взагалі запропонував Зеленському відмовитися від окупованих територій, щоб усім стало легше.

Останній скандал був пов'язаний із ядерним озброєнням. Франція не збирається завдавати удару у відповідь по росії, якщо вони наважаться знищити Україну.

"Наша доктрина спирається на докорінні інтереси нації. Вони чітко визначені і не будуть порушені безпосередньо, якщо, наприклад, відбудеться балістична ядерна атака в Україні", - заявив Макрон.

путін і Макрон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що екс-співробітник ФСБ припустив, коли може закінчитися війна в Україні

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готуються розграбувати Херсон перед втечею: вже відкрито закликають до мародерства

Також Подоляк пояснив підступний план росіян ударами по інфраструктурі .

Теги по теме
Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом