Нападники на редакцію Charlie Hebdo отримали остаточний вирок
Нападники на редакцію Charlie Hebdo отримали остаточний вирок

Нападники на редакцію Charlie Hebdo отримали остаточний вирок

Апеляційний суд Парижа залишив вирок чинним.

Суд у Парижі засудив Алі Різу Полата до довічного ув’язнення за співучасть у терористичному нападі, а Амара Рамдані – до 13 років за змову з нападниками під час нападу на французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo у 2015 році.

Теракт стався 7 січня 2015 року. Теперішній вирок завершує тривалий судовий процес за напад на журнал Charlie Hebdo у 2015 році». Про це повідомив Комітет захисту журналістів.

«Цей вердикт посилає важливе повідомлення насильницьким екстремістам про те, що за ними не буде останнього слова і їхні спроби змусити замовкнути свободу слова не переможуть», — сказав Аттіла Монг, європейський представник CPJ.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року озброєні люди в капюшонах напали на паризький офіс Charlie Hebdo, поранивши 11 людей і вбивши 12, у тому числі вісім журналістів. Відповідальність за напад взяло на себе ісламське терористичне угруповання «Аль-Каїда».

Полат і Рамдані були єдиними обвинуваченими, які оскаржили вирок 2020 року, який визнав 14 осіб винними. Вирок у справі суд присяжних у Парижі оголосив у грудні 2020 року. Потерпілими в справі визнали 200 людей, а під час слухань суд мав заслухати також понад сотню свідків, серед яких були ті, хто вижив унаслідок теракту.

Нагадаємо також, що Charlie Hebdo опублікував карикатуру на Ердогана – Туреччина звинуватила їх у расизмі та дискримінації. Також Іран розкритикував Charlie Hebdo за повторну публікацію карикатури на Мухаммеда, а 2017 року Charlie Hebdo зобразив Кадирова на карикатурах щодо переслідування геїв у Чечні.

Також тижневик Charlie Hebdo 25 травня випустив спеціальний «український» номер. Чотири сторінки у ньому присвячені роботам українських художників-карикатуристів, а кошти від продажу видання підуть на допомогу Збройним силам України, повідомляє Le Figaro.

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом