Чи потрібна страховка під час подорожі за кордоном?
Чи потрібна страховка під час подорожі за кордоном?

Чи потрібна страховка під час подорожі за кордоном?

Світ наш величезний і різноманітний. Одним із найцікавіших видів відпочинку є подорож іншими країнами. Радянські люди мали змогу ознайомитись з іншими країнами хіба що за допомогою «очей» Сенкевича, коли в неділю виходила в ефір передача «Клуб кіноподорожей». Після падіння залізної завіси жителі пострадянського простору отримали можливість відвідувати інші країни світу. Нині поїздка за кордон стала звичайною справою. Для виїзду за кордон треба оформити закордонний паспорт та мати відповідні фінансові можливості. Наприклад, для відпочинку на чорноморському узбережжі Туреччини вистачить суми близько 500 доларів.

Однак, оформляючи закордонний тур у туристичній агенції, вам обов'язково запропонують оформити страховий поліс на час поїздки. Якщо ви плануєте закордонну подорож самостійно, про страховку слід потурбуватися вже вам. Особисто ми радимо звертатися до https://opika.org/turystychne-strahuvannya/ .

Чи обов'язкове закордонне страхування?

Загалом турист чи мандрівник вирішує собі сам, купувати йому страховку чи не купувати, і якщо купувати, то яку? Проте, буває низка випадків, коли оформлення страхового поліса є обов'язковим. Наприклад, при подорожі країнами Шенгенської зони наявність страховки обов'язкова, без страхового поліса вас просто не пустять у країну. Страховка є обов'язковою при виїзді за кордон з дитиною.

Навіщо потрібна страховка при поїздці за кордон

Наше життя сповнене випадковостей, які найчастіше відбуваються в самий невідповідний момент. Одна річ, якщо неприємність сталася вдома, і зовсім інша, якщо форс-мажор стався далеко, особливо в іншій країні. Навіть банальний зубний біль може стати великою проблемою за відсутності страховки. По-перше, відвідування приватного стоматолога за кордоном дуже дороге задоволення. По-друге, отримання державної медичної допомоги за відсутності страховки часто взагалі неможливе, якщо немає загрози життю пацієнта.

Який вид страховки вибрати

Найчастіше при закордонній поїздці страхують життя та здоров'я. Медична страховка настійно рекомендується туристам, що мають різноманітні хронічні захворювання, які можуть загостритися при різкій зміні кліматичних умов. Деякі досвідчені туристи страхують своє майно, адже зникнення багажу в аеропорту – це один із найпоширеніших туристичних ексцесів. При поїздці до регіону з підвищеною сейсмологічною активністю або з нестабільною політичною ситуацією, розумно оформити страховку від різноманітних форс-мажорних обставин, наприклад, виверження вулкана або землетрусу.

Скільки коштує страховий поліс

Вартість страхового поліса при закордонній поїздці може змінюватись у дуже великих межах – від сотень до тисяч доларів. На вартість страховки впливають безліч різних чинників: країна, вид страховки, політика конкретної страхової компанії, період, на який оформляється страховий договір та ін.

Вибираючи той чи інший вид страховки, середньостатистичний турист насамперед виходить зі своїх фінансових можливостей. Чим вони вищі, тим більш розгорнуту страховку він може оформити. Туристичні фірми зазвичай працюють з конкретними страховими компаніями, які вже розробили типові види страховок для туристів різних фінансових категорій. Мінімальний страховий поліс зазвичай включає часткову компенсацію витрат і, як правило, є компромісним варіантом. Така страховка дає можливість туристу виїхати за кордон, але при настанні страхового випадку мало чим допоможе клієнту, оскільки зможе компенсувати лише певну частину витрачених коштів.

Вартість страховки сильно варіюється від країни, для якої вона оформляється. Справа в тому, що в деяких «екзотичних» країнах існує висока ймовірність «підхопити» одне з регіональних захворювань, наприклад, у Таїланді запросто можна захворіти на лихоманку Денге, лікування якої вимагатиме кількох тисяч доларів.

Купуючи той чи інший закордонний тур, або ж збираючись у самостійну подорож, обов'язково слід оцінити потенційні ризики та витратити певну суму грошей на оформлення страхового поліса.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом