Нардеп Яценко прогулює засідання комітету, до якого нещодавно перевівся – Геращенко
Нардеп Яценко прогулює засідання комітету, до якого нещодавно перевівся – Геращенко

Нардеп Яценко прогулює засідання комітету, до якого нещодавно перевівся – Геращенко

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Народний депутат Антон Яценко прогуляв засідання комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, до якого приєднався лише 6 жовтня. Про це у коментарі УНН розповіла нардеп від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Деталі

За її словами, на цьому засіданні розглядався законопроєкт щодо позбавлення мандату депутатів, які представляють заборонені в Україні політичні сили.

Цитата

"Яценко працює народним депутатом, а головне місце роботи депутата - це комітет. На засіданні комітету, в якому Яценко працює, а це комітет місцевого самоврядування, було засідання, яке розглядало законопроєкт щодо заборонених партій, депутатів від заборонених партій, яких там половина не стільки партійців, скільки членів фсб, завербовані особи. І пан Яценко на цей комітет не включився. От візьміть коментар у Яценка чому він прогулює комітети коли розглядають дуже важливі питання", - розповіла Геращенко.

Додамо

Колишній бранець кремля, а нині перший заступник голови Черкаської облради, Роман Сущенко закликав нардепа Яценко скласти мандат народного депутата. Натомість Яценко звинуватив Сущенка у роботі на російську фсб. 

В “Європейській солідарності”, яку представляє Сущенко, у місцевий конфлікт не втручаються, втім зазначають, що Сущенко висловлює позицію Черкаської обласної організації партії.

“Що стосується позиції нашої Черкаської організації обласної, то Роман Сущенко висловлює цю позицію. Роман, який є патріотом України, політиком - він має право на ту позицію, яка є правильною”, - зазначила співголова фракції “Європейська солідарність” у Верховній Раді Ірина Геращенко.

Нагадаємо

Антон Яценко, який раніше був членом “Партії регіонів”, вже під час повномасштабної війни в Україні розгорнув боротьбу проти місцевої влади на Черкащині. Зазначимо, що на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Яценко зник з Черкаської області, від якої він пройшов до парламенту. Не бачили його і у Верховній Раді, зокрема, він пропустив голосування за введення режиму воєнною стану в Україні. Його зникнення пов’язують з приїздом в Україну колишнього очільника Черкаської ОДА та “ексрегіонала” Сергія Тулуба, який втік з України у 2014 році.

Повернувшись, Яценко почав активно критикувати владу регіону, зокрема голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Яценко почав ініціювати проти нього кримінальні справи, звинувачуючи у різних злочинах, зокрема в хабарництві. 

На захист Табурця стали місцеві депутати, а сам військовий губернатор подав до суду позов проти Яценка щодо захисту честі й гідності.

Теги по теме
нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом