Випадки туберкульозу впевнено зростають після багатьох років спаду - ВООЗ
Випадки туберкульозу впевнено зростають після багатьох років спаду - ВООЗ

Випадки туберкульозу впевнено зростають після багатьох років спаду - ВООЗ

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Туберкульоз відновився після багатьох років спаду, забравши життя приблизно 1,6 мільйона людей у ​​2021 році, що на 14 відсотків більше, ніж за останні два роки, показують нові дані Всесвітньої організації охорони здоров'я у четвер, передає УНН.

Деталі

Туберкульоз, який у розпал пандемії обігнав Covid-19 і став найбільшою інфекційною причиною смерті у світі, забрав приблизно 1,5 мільйона життів у 2020 році та 1,4 мільйона у 2019 році.

ВООЗ звинуватила у відродженні хвороби пандемію, заявивши, що криза мала величезний вплив на доступ до діагностики та лікування.

"У всьому світі щорічна розрахункова кількість смертей від туберкульозу знизилася в період з 2005 по 2019 рік, але оцінки на 2020 і 2021 роки показують, що ця тенденція змінилася", - йдеться у щорічному звіті агентства охорони здоров'я ООН про глобальний туберкульоз.

Зростання смертності від ТБ у світі реєструють у чотирьох країнах: Індії, Індонезії, М'янмі та Філіппінах. На вісім країн припадало понад дві третини від загального числа випадків захворювання у світі: Індія, Індонезія, Китай, Філіппіни, Пакистан, Нігерія, Бангладеш та Демократична Республіка Конго.

У звіті йдеться про те, що, можливо, туберкульоз "знову стане основною причиною смерті в усьому світі від одного інфекційного агента, замінивши Covid-19".

За оцінками ВООЗ, у 2021 році на туберкульоз захворіло 10,6 мільйона осіб, що на 4,5 відсотка більше, ніж у 2020 році. А рівень захворюваності - нових випадків на 100 000 населення на рік - збільшився на 3,6 відсотка в період з 2020 по 2021 рік після зниження приблизно на два відсотки на рік протягом більшої частини останніх двох десятиліть.

Додамо

Туберкульоз викликають бактерії, які найчастіше вражають легені. Як і Covid, він передається інфікованими людьми повітрям, наприклад, при кашлі.

Теги по теме
ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом