Кабінет міністрів Японії затвердив план видатків на 200 млрд дол для боротьби з інфляцією
Кабінет міністрів Японії затвердив план видатків на 200 млрд дол для боротьби з інфляцією

Кабінет міністрів Японії затвердив план видатків на 200 млрд дол для боротьби з інфляцією

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Кабінет міністрів Японії затвердив у п'ятницю солідний економічний пакет, що включає 200 мільярдів доларів державних видатків для протидії удару по бюджетах домогосподарств від інфляції. Про це УНН пише з посиланням на Associated Press.

Деталі

На телевізійній пресконференції прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що загальний розмір пакету стимулюючих заходів, включаючи фінансування приватного сектора та фіскальні заходи, як очікується, становитиме 490 трлн доларів і прискорить економічне зростання на 4,6%.

Пакет видатків у розмірі 200 мільярдів доларів стане частиною додаткового бюджету, який ще має бути схвалений парламентом. Він включає субсидії у розмірі близько 300 доларів на оплату рахунків за електрику та газ для домашніх господарств, а також купони на суму 680 доларів для жінок, які вагітні чи виховують дітей.

Пакет витрат включає: 83 млрд доларів для полегшення тягаря зростання цін та заохочення підвищення заробітної плати, 32,5 млрд доларів на туризм, просування експорту та інші заходи щодо посилення слабкості єни; 45 млрд доларів на інвестиції в заходи по боротьбі зі скороченням населення Японії і зниження залежності від викопного палива і 72 млрд доларів на витрати на економічну та продовольчу безпеку.

Оскільки витрати фінансуватимуться за рахунок випуску державних облігацій, вони ще більше посилять державний борг Японії, що зростає, після великих витрат під час пандемії. В даний час Японія має довгостроковий борг, що перевищує 8,2 трильйона доларів, що більш ніж вдвічі перевищує розмір її економіки.

Додамо

Японія витратила десятки мільярдів доларів на ринкові інтервенції, щоб підтримати єну в останні тижні, коли валюта впала до 32-річного мінімуму щодо долара більш ніж на 150 єн. У п'ятницю вона торгувалась близько 148 єн за долар. На початку року вона становила близько 115 єн.

Теги по теме
Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом