Зеленський подякував США та Канаді за надання допомоги Україні
Зеленський подякував США та Канаді за надання допомоги Україні

Зеленський подякував США та Канаді за надання допомоги Україні

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам за надання чергового пакету військової допомоги Україні обсягом 275 мільйонів доларів. Голова Держави також подякував Канаді за випуск суверенних облігацій Канади, всі кошти від розміщення яких будуть спрямовані на допомогу Україні, передає УНН.

Цитата

“Я дякую Сполученим Штатам Америки – сьогодні оголошено про черговий пакет військової допомоги України. Його обсяг – 275 мільйонів доларів. Дуже потрібні речі для наших оборонців, і вони дають нам змогу крок за кроком звільняти нашу територію. Це не тільки те, що допомагає нам просуватися на полі бою, це те, що дає нам змогу гарантувати людям фундаментальне право на життя”, – заявив Зеленський.

Деталі

Голова Держави також подякував Канаді за випуск суверенних облігацій Канади, всі кошти від розміщення яких будуть спрямовані на допомогу Україні. Їх обсяг становить півмільярда доларів.

“І ці облігації будуть доступними для інвестицій не лише в Канаді, а й в усьому світі. Це надзвичайно потужний приклад для всіх наших партнерів. Канада – перша країна, яка запропонувала такий інструмент підтримки. Дякую тобі, Джастіне, пане Прем’єр-міністре! Дякую Христі Фріланд, справжньому другу України”, – додав Зеленський.

Доповнення

Як писав УНН, Канада в п'ятницю оголосила про нові санкціїпроти 35 фізичних осіб та шести компаній в енергетичному секторі росії, а також про випуск облігацій для підтримки України.

Також Сполучені Штати Америки оголосили провиділення нового пакетувійськової допомоги на суму 275 млн доларів.

Теги по теме
Украина Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом