"Зернова ініціатива": з України вийшло ще шість суден
"Зернова ініціатива": з України вийшло ще шість суден

"Зернова ініціатива": з України вийшло ще шість суден

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Сьогодні з портів Одеської області в межах "зернової ініціативи" вийшло ще шість суден з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"6 суден зі 180 тис. тонн агропродукції вийшли з портів Великої Одеси до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер LINA з 25 тис. тонн кукурудзи для Єгипту", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За час дії "зернової ініціативи" з українських портів експортували 9,1 млн тонн агропродукції. Усього вийшло 403 судна, які вирушили до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо

22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом