Виняткове відкриття: у Тоскані виявили 2300-річні бронзові статуї
Виняткове відкриття: у Тоскані виявили 2300-річні бронзові статуї

Виняткове відкриття: у Тоскані виявили 2300-річні бронзові статуї

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Археологи в Італії виявили понад два десятки бронзових статуй, що чудово збереглися, що належать до давньоримських часів, в термальних ваннах Тоскани, що експерти називають сенсаційною знахідкою, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Статуї були виявлені в Сан-Кашано-деї-Баньї, місті на вершині пагорба в провінції Сієна, приблизно за 160 км на північ від Риму, де археологи з 2019 року досліджують руїни стародавньої купальні.

"Це дуже важлива, виняткова знахідка", - сказав у вівторок Якопо Таболлі, доцент Університету для іноземців у Сієні, який координує розкопки.

Массімо Осанна, високопосадовець Міністерства культури країни, назвав це відкриття одним із найчудовіших відкриттів "в історії стародавнього Середземномор'я" і найважливішим, відколи бронзові статуї Вояки з Ріаче, пара гігантських давньогрецьких воїнів, були витягнуті з моря неподалік берега Італії у 1972 році.

Таболлі сказав, що статуї, що зображують Гігію, Аполлона та інших греко-римських божеств, використовувалися для прикраси святилища перед тим, як їх занурювали в термальні води, під час свого роду ритуалу, "ймовірно, близько 1 століття нашої ери".

Нагадаємо

У Сирії виявили рідкісну римську мозаїку.

Теги по теме
Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом