Ferrari Шумахера продано за рекордні 15 мільйонів доларів на аукціоні
Ferrari Шумахера продано за рекордні 15 мільйонів доларів на аукціоні

Ferrari Шумахера продано за рекордні 15 мільйонів доларів на аукціоні

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Ferrari, на якому легенда Формули-1 Міхаель Шумахер виграв титул чемпіона світу 2003 року, продали майже за 15 мільйонів доларів на аукціоні в Женеві в середу, передає УНН.

Цитата

"Цей чудовий автомобіль став світовим рекордом для Формули-1 сучасної епохи", - сказав аукціоніст Sotheby's після того, як автомобіль F2003-GA Chassis 229 пішов з молотка за 13 мільйонів швейцарських франків (13,2 мільйона доларів).

Деталі

Пізніше аукціонний будинок повідомив, що з урахуванням податків і зборів остаточна ціна склала 14,6 млн. франків (14,9 млн. доларів).

Попередній рекорд належав ще одному Ferrari, керованому Шумахером, моделі F2001, проданої Sotheby's у Нью-Йорку у 2017 році за 7,5 мільйона доларів.

Остаточна ціна, запропонована невідомим учасником торгів телефоном з Європи після більш ніж 40-хвилинних торгів, набагато перевершила очікування: аукціонний будинок перед продажем оцінив, що автомобіль коштуватиме до 9,5 мільйонів швейцарських франків.

Додамо

Шумахер, якого не бачили на публіці з того часу, як він отримав серйозні травми внаслідок нещасного випадку на лижах у 2013 році, виграв на цьому автомобілі п'ять Гран-прі в сезоні 2003 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом