Скандал у міністерстві Гутцайта: волейболісти з найвищим рейтингом вийшли з центру олімпійської підготовки
Скандал у міністерстві Гутцайта: волейболісти з найвищим рейтингом вийшли з центру олімпійської підготовки

Скандал у міністерстві Гутцайта: волейболісти з найвищим рейтингом вийшли з центру олімпійської підготовки

Чемпіони України з пляжного волейболу відверто заявили про непрофесіоналізм Олексія Кулініча, керівника "Державного центру олімпійської підготовки із волейболу пляжного".

Найсильніші українські спортсмени у пляжному волейболі вийшли з центру олімпійської підготовки, який відкривався задля них і чиї інтереси мав захищати. Українське суспільство втрачає найкращих волейболістів: заяви на вихід з ЦОПу подали сестриІнна та Ірина Махно, Сергій Попов та Едуард Резнік. Серед команд України у пляжному волейболі саме в них найвищий міжнародний рейтинг.

Більше того, команда сестер Махно та Попова і Резніка – це єдині претенденти на участь у найближчій літній олімпіаді від України. Залишилося півтора роки, аби підготуватися і гідно представити Україну на наступних іграх, які стартують у Парижі 26 липня 2024 року.

Волейболісти прийняли таке непросте рішення через безлад, який відбувається в центрі олімпійської підготовки – державному закладі під керівництвом міністра спорту Вадима Гутцайта.

Волейболісти пояснюють у своїх заявах основні причини виходу з ЦОПу:

  • спортсменам нав’язують бази для тренування, які насправді вигідні функціонерам ЦОПу, а не зручні для волейболістів;
  • керівництво ЦОПу постійно зриває плани підготовки волейболістів, при цьому зворотного зв’язку немає – очільники установи не виходять на контакти зі спортсменами;
  • волейболістів позбавили фінансової підтримки, передбаченої державою, і це при тому, що ЦОП був створений для допомоги нашим олімпійцем у тренерському процесі та забезпечення усім необхідним для досягнення найвищого результату.

На цих відео найяскравіші останні перемоги команди сестер Махно та команди Попова і Резніка.

Наші волейболістки у серпні в Австрії вибороли перемогу на турнірі World Beach Pro Tour. Інна Махно не змогла стримати сліз, коли лунав Гімн України на честь переможців.

Команда Попова і Резніка у жовтні посіла друге місце на турнірі World Beach Pro Tour у Дубаї. Вони дійшли до фіналу, граючи проти волейболістів із США.

Нагадаємо, що 17 листопада відбудуться вибори президента Національного олімпійського комітету України. Головні претенденти на цю посаду - олімпійський чемпіон Токіо-2020, народний депутат Жан Беленюк та олімпійський чемпіон Барселони-1992 та міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Цієї неділі мали би відбутися дебати між головними кандидатами на пост президента НОК, проте Гутцайт проігнорував захід. Так само до нього не змогли додзвонитися спортивні журналісти за коментарем.

Відеозвернення волейболістів

Посмотреть эту публикацию в Instagram Публикация от Инна Махно (@innamakhno)
Читайте також: Боротьба за крісло президента НОК: Жан Беленюк викликав на дебати Гутцайта (відео)
Источник материала
loader
loader