Директор ФБР заяявив, що Tik-Tok створює загрозу національній безпеці
Директор ФБР заяявив, що Tik-Tok створює загрозу національній безпеці

Директор ФБР заяявив, що Tik-Tok створює загрозу національній безпеці

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Операції Tik-Tok, що належать Китаю, викликають занепокоєння щодо національної безпеки, заявив директор ФБР Кріс Рей, зазначивши ризик того, що уряд Китаю може використовувати додаток для обміну відео як засіб впливу на користувачів або контролю пристроїв.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ризики включають можливість того, що уряд Китаю може використовувати Tik-Tok для контролю збору даних про мільйони користувачів або для контролю алгоритму рекомендацій, який може бути використаний для операцій впливу", — сказав Рей американським законодавцям.

Деталі

Рей зазначив, що китайські компанії зобов’язані "робити все, що від них хоче китайський уряд, щодо обміну інформацією або служіння в якості інструменту китайського уряду. І це вже сама по собі велика причина бути надзвичайно занепокоєною".

Пекін також може використовувати популярний додаток, що належить ByteDance, для "контролю програмного забезпечення на мільйонах пристрої"», даючи йому можливість "технічно скомпрометувати" ці пристрої, додав він.

Колишній президент Дональд Трамп у 2020 році намагався заборонити новим користувачам завантажувати WeChat і TikTok і заборонити інші транзакції, які б фактично заблокували використання додатків у Сполучених Штатах, але програв низку судових баталій щодо цього заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп офіційно подав заявку участь у президентських виборах США 2024 року

Президент Джо Байден у червні 2021 року відкликав серію виконавчих указів Трампа, які мали на меті заборонити нові завантаження додатків, і наказав Міністерству торгівлі провести перевірку проблем безпеки, пов’язаних із додатками.

Нагадаємо

Великій Британії сервіс для створення та перегляду коротких відео TikTok можуть оштрафувати на суму до 27 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 29 млн доларів США) за нездатність захистити конфіденційність дітей.

Теги по теме
США Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом