Лікарю з Харкова дали рік умовно за підтримку агресії РФ на Youtube
Лікарю з Харкова дали рік умовно за підтримку агресії РФ на Youtube

Лікарю з Харкова дали рік умовно за підтримку агресії РФ на Youtube

У коментарях під відео чоловік виправдовував вторгнення РФ, заперечував факт окупації частини України та прославляв агресора.

Київський районний суд Харкова визнав місцевого лікаря винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників і призначив йому один рік позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 9 листопада.

Обвинувачений працює лікарем-анестезіологом в Обласній клінічній травматологічній лікарні.

Протягом травня-червня чоловік розміщував коментарі під відеороликами на YouTube. Зокрема, писав таке: «Идиотов, которые предпочтут жизням родных “дэржаву”; очень мало. И те в “дурках”…»; «Скоро и в Харьковской области “эвакуируют”, как с “Азовстали”. А не захотите – в расход…»; «Просто признайте честно: ВСУ сильно лоханулись, пытаясь достигнуть перемоги»; «А кто капитуляцию подписывать будет?))» тощо.

За висновком спеціаліста, коментарі обвинуваченого містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, заперечують факт тимчасової окупації частини території України, а також прославляють осіб, які вчиняють збройну агресію з боку Російської Федерації.

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю і розкаявся. Обвинувачений має постійну роботу лікаря, одружений, раніше не судимий.

У матеріалах справи міститься також георгіївська стрічка, яку знайшли в лікаря під час обшуку. Суд розпорядився її знищити. Водночас вилучені готівкові кошти, серед яких більш ніж 9 тисяч рублів купюрами і монетами, мають повернути власнику.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста, який публікував дискредитаційні матеріали про керівництво країни та поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій.

Теги по теме
Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом