Фільм «Битва за Україну» переміг на Міжнародному молодіжному фестивалі в Південній Кореї
Фільм «Битва за Україну» переміг на Міжнародному молодіжному фестивалі в Південній Кореї

Фільм «Битва за Україну» переміг на Міжнародному молодіжному фестивалі в Південній Кореї

Стрічка, знята у Кам'янці-Подільському, зображає перші місяці вторгнення РФ 2022 року. Одну з головних роелй виконала Ірма Вітовська.

Фільм «Битва за Україну», знятий у Кам’янці-Подільському, переміг на Міжнародному молодіжному кінофестивалі GIMPO у Південній Кореї. Про це у фейсбуці повідомив режисер фільму Андрій Заєць.

Фільм 19 листопада відкрив Міжнародний молодіжний кінофестиваль GIMPO в Південній Кореї.

Фільм представили Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко та президент українського міжнародного кінофестивалю «Бруківка», режисер стрічки Андрій Заєць.

У своїх виступах вони зосередили фокус на підтримці України та воєнних злочинах російських загарбників проти дітей та мирного населення.

«Битва за Україну» (Fight for Ukraine) – короткометражний фільм незалежних кінематографістів з Кам'янця-Подільського, присвячений подіям перших місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну. Оповідь ведеться від імені добровольця з Кам'янця-Подільського та волонтерки, яка опинилась в окупованому Маріуполі. У стрічці зіграли ролі акторки Ірма Вітовська-Ванца та Віталіна Біблів.

Фільм «Битва за Україну» отримав на міжнародному кінофестивалі Cannes 7th Art Awards у Каннах приз глядацьких симпатій та приз журі Харківського фестивалю незалежного короткометражного українського кіно «Бардак».

Українська прем'єра стрічки відбулась у День незалежності в рамках безстрокового благодійного марафону Кам'янець-Подільського кінофестивалю «Бруківка», що проходить на підтримку Збройних сил України.

Фото: кадр з фільму, Андрій Заєць / фейсбук

Теги по теме
российская агрессия Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом