Відома телеведуча розповіла, як Паша «Мерседес» колись вибив зуби журналістці
Відома телеведуча розповіла, як Паша «Мерседес» колись вибив зуби журналістці

Відома телеведуча розповіла, як Паша «Мерседес» колись вибив зуби журналістці

Телеведуча Мирослава Барчук розповіла історію про конфлікт між журналістами «5 каналу» та настоятелем Києво-Печерської лаври Павлом Лебедем, відомому в народі як Паша Мерседес, який закінчився вибитими зубами у журналістки.

«Добре, раз таке діло, розповім про Павла Лебедя (в миру Паша Мерседес) ще одну історію, яку більшість, напевне, не знає.

2007 рік.

У Києво-Печерській лаврі за ніч зруйновано і вивезено до останнього камінчика старовинну браму.

Гендиректор Києво-Печерського заповідника прийшов до нас в ефір на «5 каналі» і розповів, що Лавру знищують давно (66 об’єктів заповідника були у користуванні УПЦ МП).

Руйнують різною бутафорією, новобудами і новодєлами, ставлять торговельні точки, а над печерами садять огірки й зелень і поливають городи так, що стіни всередині печери обвалюються від сирості.

Наступного дня ми запросили в ефір настоятеля Лаври, архієпископа Павла Лебедя, за сумісництвом депутата Київміськради від «Партії регіонів».

Він кричав про те, що все це наклепи, безбожництво і сатанізм, що він підозрює, що ведучі (тобто ми з Романом Чайкою) – уніати, що у мене не християнське, а поганське ім’я, а наприкінці нас обох прокляв», – розповіла журналістка.

Того ж тижня, за словами Барчук, до Києво-Печерської лаври виїхала знімальна група «5 каналу», щоб зняти монаші грядки над печерами.

«З групою поїхала молода журналістка Наталя Т.

Буквально за кілька хвилин до групи вибіг владика Павло, відібрав в оператора камеру і вдарив нею журналістку в обличчя.

Ударив з такою силою, що вибив Наталі передні зуби.

Я бачила її після того удару, на неї боляче було дивитись», – пише Барчук.

Журналістка зазначила, що цей скандал не став публічним, а знімальна група ще й мусила підписати лист-вибачення на адресу владики Павла за «незаконну зйомку» на території Лаври.

На цьому інцидент було вичерпано.

«Розповідаю цю історію з єдиної причини.

Щоб краще було видно, який довгий і тяжкий шлях ми пройшли за ці останні 15 років.

Від прийняття повного беззаконня, бандитизму і взагалі монополії Москви на українську святиню Лавру (власне на всі три Лаври) до запізнілого прозріння, що російській агентурі в попівських ризах не місце в Україні.

Питання лише в тому, чи добре засвоєні уроки», – підсумувала Барчук.

Прессекретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав обшуки в Києво-Печерській лаврі «черговою ланкою в ланцюзі воєнних дій, які проводить Київ проти російського православ'я».

Також сьогодні, 22 листопада, Служба безпеки України проводила обшуки на території монастирів Рівненщини.

Там знайшли літературу «Беседы о русской земле», газети «Русский вестник» та «Русский дом».

Обшуки у Лаврі.

Чому не треба радіти.

СБУ обшукує Лавру.

Чому це мало статися.

Українці мемами відреагували на візит СБУ до Лаври.

Источник материала
Поделиться сюжетом