У шоу Соловйова назвали Казахстан «наступною проблемою» для РФ. Астана відреагувала
У шоу Соловйова назвали Казахстан «наступною проблемою» для РФ. Астана відреагувала

У шоу Соловйова назвали Казахстан «наступною проблемою» для РФ. Астана відреагувала

Казахстан вважає, що такі заяви не відбивають офіційної позиції Росії і шкодять «традиційно тісним відносинам» між країнами.

В ефірі програми «Вечір з Володимиром Соловйовим» на каналі «Росія 1» один зі прокремлівських експертів заявив, що Казахстан може стати «наступною проблемою» для РФ після України.

На такі висловлювання відреагували в Казахстані, повідомляє казахська служба Радіо Свобода.

Російський політолог Дмитро Дробницький в ефірі запропонував «звернути увагу, що наступна проблема – це Казахстан», тому що там, на його думку, «теж можуть розпочатися нацистські процеси».

«І росіян там багато, і територія там – вибачте, і Семипалатинськ там, і ядерне паливо для всього нашого "Росатому" теж там», – сказав він.

Заступник міністра закордонних справ Казахстану Роман Василенко у відповідь закликав владу РФ відреагувати на подібні висловлювання в ефірі.

«Ми вважаємо, що вони, по-перше, не відбивають офіційної позиції Російської Федерації, по-друге, завдають шкоди традиційно тісним відносинам між Казахстаном та Росією, по-третє, озвучування подібних позицій на одному з федеральних каналів заслуговує на відповідну реакцію з боку влади Російської Федерації», – заявив Василенко.

Нагадаємо, раніше на сторінці заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва «ВКонтакте» з'явився допис про те, що Росія повинна захопити Грузію та Казахстан. Допис з'явився у ніч на 2 серпня та протримався близько 10 хвилин. Згодом його пояснили зламом сторінки.

Відзначимо, нещодавно у Казахстані засудили подружжя до п'яти років в'язниці за заклики у відеочаті приєднатись до Росії.

Ілюстрація: ZN.ua

 

Теги по теме
Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом