Абсолютна дурість: дипломат вказав на помилку Заходу щодо Росії
Абсолютна дурість: дипломат вказав на помилку Заходу щодо Росії

Абсолютна дурість: дипломат вказав на помилку Заходу щодо Росії

Дипломат Володимир Огризко пояснив, як Росію зробити демократичною країною.

Війна досягла свого піку, і ЗСУ скоро можуть знову здійснити великий прорив. Проте позиція Заходу щодо остаточного завершення війни в Україні досі залишається невизначеною.

Як тоді поводитиметься Росія і що робитиме Захід у разі нових успіхів ЗСУ на фронті – розповів дипломат, міністр закордонних справ України 2007-2009 років, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко у межах спільного проєкту "Розмови про важливе" "Сніданку з 1+1" та ТСН.ua.

"Головне питання – що буде робити Захід. На жаль, поки що жодної стратегічної лінії Захід не виробив. Ми ще не розуміємо, яке рішення ухвалене щодо майбутнього Росії. Чи вона залишається з новими "хорошими росіянами", цією псевдопозицією, яка насправді ні на що не впливає. Чи все ж таки Росія перетвориться на картопляне поле, якою була нацистська Німеччина після Другої світової війни", – зазначає експерт.

На його думку, основне зовнішньополітичне завдання України – пояснити західним партнерам, щоб вони не повторили помилок після розвалу СРСР. Тоді Захід повірив, що Росія може стати демократичною.

"Це була абсолютна дурість. Було б сумно, якби Захід вкотре цю дурість повторив. Росія не є ні ліберальною, ні демократичною. Вона постала з ординської системи управління, тому демократією там і не пахне", – каже Огризко.

Експерт вважає, що Росія може стати демократичною лише в одному разі: якщо встановити над нею контроль з боку цивілізованих країн і впродовж поколінь готувати до цієї демократії.

"Іншого шляху для Росії я не бачу", – підсумував Огризко.

Раніше Володимир Огризко пояснив, як працює кастова система управління в РФ, і оцінив шанси Кадиров і Пригожина захопити владу.

Розпад Росії: мрії чи реальна перспектива

Раніше російський опозиціонер, правозахисник Марк Фейгін назвав три фактори, від яких залежить розвал Російської Федерації. Секретар РНБО України Олексій Данілов впевнений, що війна проти України стане початком розпаду РФ.

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що лідер КНР має плани на російські землі. Такої ж думки – російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський. Він певен, що лідер Китаю Сі Цзіньпін вже планує вирішення своїх питань у  постпутінській Росії.

Військовий експерт Олег Жданов додає, що сильна Росія не потрібна ні Китаю, ні США. За оцінками Жданова, південна частина Східного Сибіру і Далекого Сходу негласно перейде під юрисдикцію Китаю уже за кілька років.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом