Ілон Маск оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у твіттері
Ілон Маск оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у твіттері

Ілон Маск оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у твіттері

Рішення Маска підтримала більшість користувачів у голосуванні на його сторінці.

Новий власник Twitter Ілон Маск оголосив, що наступного тижня почне відновлювати заблоковані акаунти в мережі. Своє рішення підприємець ухвалив після голосування серед користувачів.

«Люди сказали своє слово. Амністія почнеться наступного тижня. Vox Populi, Vox Dei», - написав Маск.

Перед оголошенням «амністії» Макс провів у Twitter опитування, в якому було враховано понад 3 млн голосів.

72,4% проголосували за відновлення призупиненних акаунтів, за умови, що вони «не порушували закон і не займалися кричущим спамом».

Видання Associated Press вважає, що такі онлайн-опитування не є репрезентативними і можуть легко піддаватися впливу ботів.

Згодом Маск відреагував на замітку AP, в якій розповідається про «амністію» заблокованих акаунтів, назвавши видання «експертом з дезінформації».

Такий анонс перегукується з попередніми заявами Маска, коли він казав, що хоче, аби Twitter став «платформою для свободи слова в усьому світі»

Нагадаємо, 20 листопада Ілон Маск за підсумками опитування користувачів розблокував акаунт експрезидента США Дональда Трампа у твіттері. Утім, Трамп відмовився повертатись у твіттер, пояснивши своє рішення тим, що у соцмережі нібито падають темпи залучення користувачів і занадто багато фейкових акаунтів.

Відзначимо, нещодавно Маск скоротив цілий офіс компанії Twitter у Брюсселі. У Євросоюзі побоюються, що тепер компанії може не вистачити співробітників для дотримання правил ЄС щодо дезінформації.

Ілон Маск придбав Twitter у жовтні за $44 млрд і розпочав у компанії радикальні зміни. Зокрема звільнив топменеджмент і правління, а також майже половину працівників.

12-13 листопада Маск звільнив без попередження близько 4400 із 5500 аутсорсингових працівників компанії. Вони працювали над модерацією контенту, розробкою програм та маркетингом.

17 листопада працівники компанії почали масово звільнятися з роботи.

Фото: Unsplash

Теги по теме
Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом