У Києві фахівці радять містянам провести спуск води
У Києві фахівці радять містянам провести спуск води

У Києві фахівці радять містянам провести спуск води

Водночас Держпродспоживслужба радить мінімізувати вживання сирої води.

У Києві вода відповідає нормам, однак після тривалої її відсутності фахівці радять спочатку провести спуск води.

Про це йдеться на сайті КМДА.

У столиці здійснюються усі необхідні заходи для очищення води, що подається у водопровід. Однак, враховуючи її тривалу відсутність та стан мереж, фахівці все ж радять звертати увагу на прозорість та запах води й повідомляти диспетчерську "Київводоканалу" про будь-які відхилення.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві надало рекомендації щодо використання питної води централізованого водопостачання після тривалого відключення.

Зокрема, після тривалої відсутності водопостачання бажано:

  • провести спуск води;
  • набрати порцію води у прозорий посуд та візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок і стороннього запаху;
  • у разі наявності виражених ознак забруднення питної води – незвичний колір, наявність домішок, сторонній запах – поки не вживати воду та повідомити про проблему надавачу послуг із водопостачання –"Київводоканалу" або у Контактний центр міста Києва 1551.

Фахівці також рекомендують використовувати засоби для фільтрування води відповідно до інструкції виробника і частіше проводити огляд фільтрувальних елементів у фільтрах питної води, які слід вчасно замінювати у разі необхідності.

Держпродспоживслужба радить мінімізувати вживання сирої води, а також використовувати кип’ятіння як додатковий захід знезараження питної води.

Нагадаємо, після російського ракетного обстрілу 23 листопада у столиці зникла вода. 24 листопада ближче до обіду у Києві почали відновлювати водопостачання. У КМДА попередили, що потрібен певний час, щоб система водопостачання запрацювала на повну потужність.

Київ під час блекауту: як виживає столиця в суцільній темряві

Читайте також:

  • В Україні досі спостерігаються проблеми з мобільним зв'язком: що відомо
  • Стояв на балконі і дивився: на Київщині під час тривоги чоловіку відірвало голову уламком ракети
  • Враховують досвід попереднього вторгнення: у Києві та області укріплюють фортифікаційні споруди (фото)
Источник материала
Поделиться сюжетом