Нові iPhone почали вилучати з магазинів в Бразилії
Нові iPhone почали вилучати з магазинів в Бразилії

Нові iPhone почали вилучати з магазинів в Бразилії


У Бразилії за розпорядженням влади почали вилучати нові смартфони iPhone прямо з роздрібних магазинів. Як повідомляє 9to5Mac, це пов’язано з відмовою Apple виконувати вимогу з продажу гаджетів із зарядним пристроєм у комплекті.

Зазначається, що ретейлери разом із компанією з  Купертіно продовжили продаж «айфонів», незважаючи на заборону міністерства юстиції Бразилії.

За даними видання, у країні конфіскували «сотні iPhone у різних роздрібних магазинах у столиці Бразилії, місті Бразиліа». Мобільні пристрої були вилучені з магазинів операторів стільникового зв’язку та у авторизованих реселерів Apple.

Таким чином регулятор спробував змусити Apple дотримуватись законодавства і почати постачати смартфони із зарядкою. Корпорації також виписали штраф у розмірі $2,38 млн за «дискримінаційні практики щодо споживачів».

Влада Бразилії вважає, що Apple почала порушувати закон, коли припинила постачати зарядні пристрої разом з iPhone 12. Підрозділ Apple Brazil звернувся до уряду з проханням дозволити продаж смартфонів iPhone без зарядних пристроїв до остаточного вирішення спору в суді.

Источник материала
Поделиться сюжетом