Ранкове зведення: ворог штурмував підступи до Авдіївки у двох місцях
Ранкове зведення: ворог штурмував підступи до Авдіївки у двох місцях

Ранкове зведення: ворог штурмував підступи до Авдіївки у двох місцях

09:39 25.11.2022

Ранкове зведення: ворог штурмував підступи до Авдіївки у двох місцях

#
война
Генштаб
сводка

Розпочалася 275-а доба російського широкомасштабного вторгнення. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Діброва Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

Вчора противник завдав 6 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах, передає Генштаб. Знову під ворожий вогонь потрапила лікарня на Запоріжжі, але в цей раз без постраждалих, зазначає голова Запорізької ОВА. А в Херсоні за добу серед цивільних 7 загиблих та 21 поранений після декількох обстрілів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не зазнала суттєвих змін. На Сіверському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної артилерії район один населений пункт. На інших напрямках:

  • На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли з артилерії різних типів по районах 7 населених пунктів Харківської області. А поблизу Зеленого ще й використав ударний БПЛА.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Вогневого ураження зазнали райони 6 населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей. В районі Новоселівського окупанти запускали ударний БПЛА.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Під обстріли з танків та різнокаліберної артилерії попали райони н.п. Андріївка, Верхньокам’янське, Бахмут, Бахмутське, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське та Первомайське Донецької області.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує оборонятися. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах 9 населених пунктів Донецької та Запорізької областей. В районі Вугледара російські окупанти завдали авіаудару.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Задіяв танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів 8 населених пунктів Херсонської області та міста Херсон.

За даними DeepState, на Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб штурмувати Білогорівку, Соледар, Бахмут, Кліщіївку та Курдюмівку. А на Авдіївському спробував значними силами штурмувати підступи до Авдіївки у двох місцях. Чим дав 110-й ОМБр шанс показати свою професійність – наші захисники завдали ворогу значні втрати в техніці та особовому складі. У Первомайському лінія фронту не зрушила з місця. Є підстави вважати, що рашисти зайшли на центральний бульвар Мар'їнки й захопили школу №2. Але дана інформація на додатковій перевірці.

Генштаб підтвердив вогневе ураження підрозділами Сил оборони 23 листопада районів зосередження живої сили та військової техніки загарбників в н.п. Зелений Яр Запорізької області. Втрати противника склали 2 вантажних автомобілі, понад 15 поранених та 20 загиблих військовослужбовців.

Українська авіація продовжує нищити загарбників. Протягом минулої доби завдано 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 позиціях його ЗРК. Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони уразили 4 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу та ОВТ, станцію розвантаження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та ретранслятор ворога.


Читайте також

  • У вечірньому зведенні 24 листопада Генштаб розповів про те, що окупанти посилили контроль на тимчасово зайнятих територіях Скадовського району - влаштували перевірку будинків, телефонів та документів місцевих мешканців.
  • У ранковому зведенні 24 листопада повідомлялось, що окупанти 23 листопада випустили по Україні понад 70 ракет й 10 «Ланцетів» (Шахеди, мабуть, скінчилися). На землі «друга» армія світу так «вдало» воює, що трупи найманців з ОРДЛО вже вивозять навіть без експертиз, а в Криму готують лінії оборони

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом