США заборонили продаж обладнання Huawei та ZTE через загрозу національній безпеці
США заборонили продаж обладнання Huawei та ZTE через загрозу національній безпеці

США заборонили продаж обладнання Huawei та ZTE через загрозу національній безпеці

Під заборону також потрапили китайські компанії Dahua, Hangzhou і Hytera.

Сполучені Штати Америки заборонили продаж нового телекомунікаційного обладнання від китайських Huawei та ZTE через загрозу національній безпеці. Про це пише Bloomberg.

Федеральна комісія зі зв’язку прийняла нові правила 25 листопада. Також заборонили продаж або імпорт китайського виробника обладнання для відеоспостереження Dahua Technology Co, фірми відеоспостереження Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd і телекомунікаційної компанії Hytera Communications Corp Ltd.

«Нові правила є важливою частиною наших постійних дій щодо захисту американського народу від загроз у національній безпеці, пов’язаних із телекомунікаціями», — заявила голова Федеральної комісії зв’язку Джессіка Розенворселі.

Заборону ухвалили відповідно до закону, який президент Джо Байден підписав торік  у листопаді.

У компанії Hikvision наголосили, що її продукти відеозахисту не становлять загрози безпеці США і немає жодного технічного чи юридичного обґрунтування для рішення Федеральної комісії зв’язку. 

Huawei відмовилася від коментарів. Dahua, Hytera і ZTE поки не відповіли.

Також американські чиновники розглядають обмеження для TikTok через побоювання, що китайська влада може отримати доступ до даних американських користувачів через програму для обміну відео.

Нагадаємо, у травні 2019 року США заборонили своїм держустановам застосовувати обладнання Huawei, а також загалом користуватися послугами компанії. Уряд США вважає, що обладнання Huawei становлять загрозу національній безпеці будь-яких країн. Пекін може використовувати його для шпигування за американцями. Китайська компанія ці обвинувачення відкидає.

Фото: Huawei/фейсбук

Теги по теме
США Китай Huawei
Источник материала
Поделиться сюжетом