Падіння продажів нових моделей iPhone можуть досягти 20 млн одиниць
Падіння продажів нових моделей iPhone можуть досягти 20 млн одиниць

Падіння продажів нових моделей iPhone можуть досягти 20 млн одиниць

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Попередні прогнози падіння продажів нових моделей iPhone на рівні 6 млн. одиниць можуть не виправдатися – падіння може досягти 20 млн одиниць. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

За словами аналітика TF Securities Мінґ-Чі Куо, постачання Apple Inc моделей iPhone 14 Pro та Pro Max у період зимових свят можуть виявитися меншими на 20 мільйонів одиниць. Причиною нестачі гаджетів став страйк на великому китайському заводі Чженчжоу.

Найдорожча компанія у світі постраждала від протестів проти низької заробітної плати та суворих обмежень у зв'язку з COVID-19 на найбільшому у світі заводі з виробництва iPhone — заводі Foxconn у центральному місті Чженчжоу.

Куо переглянув свою оцінку щоквартальних поставок iPhone приблизно на 20% до 70-75 мільйонів одиниць порівняно з консенсус-прогнозом ринку 80-85 мільйонів одиниць. Куо зазначає, що ситуація може погіршитись. Раніше сама компанія прогнозувала брак на рівні 6 млн одиниць.

Акції Apple впали більш ніж на 2%, оскільки зростають побоювання з приводу відвантажень у найважливіший сезон святкових розпродажів.

Куо також передбачив, що дефіцит пропозиції може знизити попит на більш популярні моделі Pro замість того, щоб відкласти продаж, оскільки споживачі також борються з ослабленням економіки.

Навпаки, інші аналітики Apple очікують, що продажі зростуть, як тільки виробничі обмеження ослабнуть і стане доступнішим більше моделей Pro.

«Ми відзначаємо, що пристрої Pro розпродані на початку січня, але ми очікуємо, що частина втраченої вигоди реалізується в березневому кварталі», — заявив аналітик CFRA Research Анджело Зіно.

Деякі аналітики сигналізували про можливість поширення проблем і на 2023 рік.

«Я не можу уявити, що 2023 буде вдалим для Apple iPhone», — сказав Зено Мерсер, аналітик інвестиційно-консалтингової компанії ROBO Global. За його словами, прибуток компанії може скоротитися.

Источник материала
Поделиться сюжетом