Китай має намір послабити обмеження COVID після тижня історичних протестів
Китай має намір послабити обмеження COVID після тижня історичних протестів

Китай має намір послабити обмеження COVID після тижня історичних протестів

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Найближчими днями Китай оголосить про послаблення карантинних протоколів COVID-19 та скорочення масштабів масового тестування, повідомили Reuters джерела. Найжорстокіші обмеження викликали масові протести, пише УНН.

Деталі

Випадки по всій країні залишаються близькими до рекордно високих, але зміни відбуваються, коли в останні дні деякі міста знімають блокування.

Заходи, які мають бути оприлюднені, включають скорочення використання масового тестування та регулярних тестів на нуклеїнові кислоти, а також кроки, що дозволяють ізолювати позитивні випадки та близькі контакти за певних умов, повідомили джерела, знайомі з цим питанням.

Населення багатомільйонних міст було заблоковане, іноді тижнями, навіть після одного позитивного випадку.

Розчарування вилилося минулого тижня у демонстраціях суспільної непокори, безпрецедентних для материкового Китаю з того часу, як Сі Цзіньпін прийшов до влади у 2012 році.

Після запеклих протестів у Гуанчжоу у вівторок влада як мінімум семи районів великого виробничого центру заявила, що знімає тимчасові обмеження. В одному окрузі заявили, що це дозволить знову відкрити школи, ресторани та підприємства, включаючи кінотеатри.

Міста, у тому числі Чунцін і Чженьчжоу, також оголосили про послаблення.

У столиці Пекіні деякі громади почали готуватись до змін. За словами мешканців, одна громада на сході міста цього тижня провела онлайн-голосування про можливість ізоляції пацієнтів із позитивним результатом вдома.

Контекст

У всьому світі зросли очікування того, що Китай, все ще намагаючись стримати інфекцію, може спробувати знову відкрити свої кордони в якийсь момент наступного року, як тільки він досягне більш високих показників вакцинації серед літніх людей, що вагаються.

Китайські акції та ринки по всьому світу впали після протестів на вихідних у Шанхаї, Пекіні та інших містах.

Суворі заходи заборони Китаю цього року послабили внутрішню економічну активність і поширилися на інші країни через перебої в ланцюжку поставок.

За оцінками China Dissent Monitor, керованої організацією Freedom House, яку фінансує уряд США, по всьому Китаю з суботи по понеділок відбулося не менше 27 демонстрацій. Австралійський аналітичний центр ASPI зафіксував 51 протест у 24 містах.

Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом