Представлено загартоване скло Gorilla Glass Victus 2
Представлено загартоване скло Gorilla Glass Victus 2

Представлено загартоване скло Gorilla Glass Victus 2

У багатьох флагманських смартфонах, випущених у 2021 та 2022 роках, використовується загартоване скло Gorilla Glass Victus, але вже у моделях нового покоління використовуватиметься скло Gorilla Glass Victus 2. Його сьогодні представила компанія Corning. Нове скло характеризується підвищеною міцністю при падіннях на тверді та шорсткі поверхні на зразок бетону.

Розробники ставили за мету зробити скло міцнішим, щоб воно «краще витримувало падіння з висоти пояса на грубіші поверхні ». Також в компанії додали, що за останні чотири роки телефони стали на 15% важчими й на 10% більше (тут, ймовірно, мається на увазі площа екрана, що збільшилася), і це теж стало однією з причин підвищення міцності скла.

Під час лабораторних випробувань Gorilla Glass Victus 2 витримало падіння з висоти до одного метра на поверхню, що імітує бетон “, – заявили в компанії, зазначивши, що конкуруючі рішення розбиваються, падаючи з удвічі меншої висоти. В той самий час, “Victus 2 витримує падіння з висоти до двох метрів на поверхню, що імітує асфальт, і [воно] вчетверо більш стійке до подряпин, ніж конкуруючий алюмосилікат “, – повідомляє Corning.

Серійні пристрої з Victus 2 очікуються найближчими місяцями. У компанії не розповіли, які телефони першими отримають нове скло, але близькість анонсів Victus 2 і телефонів Xiaomi 13 дозволяє думати, що флагмани китайської компанії можуть отримати Victus 2 серед перших.

Источник материала
Поделиться сюжетом